top of page

SKÖTSELRÅD

VI SÄTTER I DITT LÖSHÅR PROFESSIONELLT, NU ÄR DET UPP TILL DIG

ATT TA HAND OM DET LIKA PROFESSIONELLT

Tar du inte hand om ditt hår och följer våra skötselråd så kan det uppstå komplikationer genom slitage på löshåret och ditt eget hår! Tänk på att vårt hår är 100% äkta hår och slits därför som ett äkta hår. För mycket styling, produkter, salt/klorvatten, blekning och färgning kan göra att topparna klyvs och/eller att håret blir torrare. Hår är ingen produkt man kan framställa, utan växer ju naturligt från människor - det vill säga: inget hår är det andra likt. 

Vårt hår håller väldigt hög kvalité på grund av vår leverantörs sätt att behandla håret före, under och efter färgning.

Du kan tvätta ditt hår samma dag om du sätter i keratinvax och träns men först efter 48h om du sätter i tape.

TA HAND OM DINA FÄSTEN

Detta gör du genom att VARJE dag använda en extensionsborste som finns att köpa på våra salonger.

Du får en gratis borste om du checkar in hos oss på Facebook samt följer oss på sociala medier, detta gäller som ny kund.
Borsten går ända in i hårbotten och hjälper till att reda ut håret.
Du behöver inte vara rädd för att fästena ska glida ur (vid tape och träns bör du vara lite mer aktsam än vid keratinvax).

Känn även igenom håret (keratinvax/tape) med fingrarna så ofta du kan och se så att dina fästen inte börjar tova sig,
och gör dem det så red ut det DIREKT.

Sov med fläta eller tofs - detta är för att håret ska vara samlat på ett ställe och inte slita mot kudden.
Ta
 INTE olja, balsam, inpackning, hög värme och blekningsprodukter direkt på dina fästen.
Undvik att borsta håret när det är blött.

ANVÄND RÄTT PRODUKTER

Tvätta ditt hår så sällan du kan (max varannan dag) för att inte torka ut håret eller vara fuktig i fästena ofta. Får du lätt fett hår eller tränar mycket så rekommenderar vi torrschampo. Vi har rekommenderade produkter för ditt nya hår på våra salonger. Du bör undvika produkter med alkohol/sulfater/silikon i. Undvik även produkter med mycket olja i. Det är viktigt att du schamponerar håret som vanligt i fästena så det blir rent och fräscht men gnugga inte för mycket, massera hellre in schampot. Det är även viktigt att du sköljer bort schampot ordentligt så det inte blir kvar rester som kan börja klia. Balsam, inpackning och hårolja tar du endast i längderna på håret.

VÅRDA DITT HÅR MED KÄRLEK

För mycket styling, produkter, salt/klorvatten, blekning och färgning kan göra att topparna klyvs och/eller att håret blir torrare. Hår växer inte på träd och ibland kan det hända att man får ett hår som behöver lite mer kärlek! Tillsätt fukt i ditt hår vid behov, du känner när det behövs. Oftast räcker det med balsam/inpackning vid tvätt men ibland kräver håret lite mer, då kan man använda en bra inpackning och hårolja.

 

Ska du bada i saltvatten/sjö/pool så var noga med att du känner och borstar igenom håret ordentligt direkt efteråt så ingenting börjar tova sig.


Tänk på att alla är vi olika och har olika förutsättningar.
Vi på XoExtensions vill att du vänder dig till OSS i första hand om något skulle
hända med ditt hår så vi kan hjälpa dig på bästa sätt.


Vi har även 14-30 dagars garanti på alla våra tjänster

Läs mer här >

bottom of page