top of page

FAQ

FRÅGOR OCH SVAR

Vad kostar det att göra extensions hos er?
Prislistor finns på respektive salongs bokningssida som du hittar här.

Hur långt måste mitt hår vara?
 

Vi rekommenderar att håret är minst 10 cm. Vi har satt förlängningar på så kort som 4-5 cm men detta behöver extra vård och omtanke. 

Det behövs oftast 150-200 gram för ett snyggt resultat när håret är kort. 

Vi föreslår dock att du bokar en kostnadsfri konsultation så att vi får ses innan isättningen. Det kan ju hända att ditt hår är för kort och då är det synd om du bokat en isättning i onödan
 

Hur länge kan man ha sin förlängning?
 

Keratinvax: Har du ett normaltjockt hår som växer naturligt fort (1 cm/månaden) är det vanligast att ha i håret mellan 3-4 månader. Efter den tiden kan man ofta göra en omsättning av samma hår och keratinvax en gång.

Tape och Träns: Vi rekommenderar att du har i din förlängning mellan 6-8 veckor och sedan kan du sätta om ditt tapehår flera gånger tills du vill byta till nytt hår.

Hur länge du har din förlängning beror på hur fort ditt egna hår växer och hur du sköter om dina fästen (de får inte trassla sig).

 

Vilka metoder jobbar ni med?

Läs mer om våra metoder här <<


Måste jag komma på konsultation först?

Du behöver endast komma på en konsultation om du:
 

  • Har en väldigt udda hårfärg och inte kan tänka dig att färga det efteråt.

  • Har en kort frisyr.

  • Har mycket lockigt hår (ej vågigt eller självfall)

  • Är tveksam och har många frågor kring hårförlängning.

  • Har håravfall/glest hår.

  • Har/har haft någon sjukdom eller genomgått någon behandling som vi bör känna till.


Annars går det utmärkt att boka tid för isättning direkt.

Är ni frisörer?
 

Nej, vi är extension stylister och har specialiserat oss på just hårförlängningar. Vi är mycket kunniga inom detta.
 

Klipper ni in håret?
 

Ja, vi klipper löshåret och ditt eget så att det ser snyggt och naturligt ut. Vi tar endast så mycket som behövs på ditt eget hår.


Kan jag färga håret?
 

Det går utmärkt att färga håret i mörkare nyanser, vi rekommenderar inte att man bleker det. Din egen utväxt kan du bleka/färga som vanligt även om du har extensions. Du kan även använda silverschampo och silverbalsam men bör vara sparsam med detta.

Hur mycket hår behöver jag?

På salongen bedöms vilka färger samt hur mycket som behövs för det resultat du önskar.
 

Mängden är mycket individuellt och anpassas helt till ditt eget hår och mängd hårstrån som finns naturligt på ditt huvud.

 

Slingeffekt ~ 25 gram

Förtjockning ~  50-75 gram

Förlängning tunt/normalt hår ~ 75-100 gram

Normal fylligare förlängning ~ 120-125 gram
Tjockt/kort eget hår ~ 150-175 gram
Mycket tjockt eller kort eget hår ~ 150-200 gram


 

Hur är kvaliteten på håret?

Håret är noggrant testat på 1000-tals kunder inklusive oss själva. Det är ett fantastiskt hår som håller länge. Det kommer från Indien och det är remy (rättvända hårstrån).  Vi har samarbetat med vår leverantör under en lång period och vi har ett gott samarbete.
 

Har ni alla färger?
 

Nej, vi har endast de vanligaste utvalda kulörer (ca 20 nyanser från svart till ljusblont). Vi blandar gärna färger för bästa resultat. Det går även bra att special beställa från vår färg ring för att få exakt vad du önskar. 

 

Var kommer håret ifrån?
 

Håret kommer från Indien, där man enligt gammal hinduisk tradition offrar sina hår till gudarna. Väldigt kortfattat kan man säga att kvinnorna offrar sina hår för att visa att skönhet kommer inifrån. Sedan skickas håret vidare i till fabriker runt omkring i världen för att tillverka extensions och peruker.
 


 

Måste jag använda speciella produkter till mitt nya hår?

Självklart är det allra bäst att ha särskilda produkter med tanke på keratinet. Vi rekommenderar dig ett speciellt kit med schampo, balsam, inpackning samt glans/oljespray från Maria Nila som vi säljer på vår salong till ett förmånligt pris.

Sliter keratinvax mycket på mitt eget hår?
 

Vi arbetar skonsamt.

Vi tvinnar inte ditt hår och vi använder äkta keratin och inte lim. Keratin är inte vattenlösligt och kladdar inte. Detta innebär att du slipper kladdiga fästen som tovar sig i ditt hår.

När vi tar ut håret använder vi inga lösningsmedel. Våra kunder sätter hår om och om igen, oftast samma dag som vi tar ut det.

 

Gör du din förlängning här så sliter det minimalt på ditt eget hår. Om du inte tar hand om din förlängning och dina keratinfästen så kan onödigt slitage uppstå. Allt detta informerar vi dig om när du är hos oss.

Vi jobbar med platta keratinfästen som får en jämn belastning på hårsäckarna och vi sätter dem INTE rakt in i hårbotten och utan dragningar! Det gör inte ont i hårbotten när du går ifrån oss.

Våra stammisar har haft denna metod i flera år utan märkbart slitage. Det krävs dock att håret tas ut eller flyttas upp i tid enligt våra individuella rekommendationer. De allra flesta kan ha keratinvax löshår i 3-5 månader.

Varför ska jag göra min hårförlängning hos er?
 

Vi bryr oss om våra kunder och vi jobbar med kärlek. Vi har själv haft många förlängningar och vi arbetar skonsamt. Vi får håren att se levande och naturliga ut. Vi har garanti på vårt hår och våra isättningar. Vi har högsta kvalité på håret och på isättningarna till det bästa priset. Var du än har gjort din hårförlängning tidigare så kommer du att bli minst lika nöjd hos oss.

KUNDSERVICE

Har du några frågor eller problem? Vi är alltid redo att hjälpa!

Ring oss på 040-643 97 78 eller skicka oss ett mail på info@xoextensions.se

bottom of page